Справи Майдану: "беркутівця" засудили до восьми років в'язниці

Справи Майдану: "беркутівця" засудили до восьми років в'язниці

Печерський районний суд Києва 5 грудня ухвалив обвинувальний вирок щодо колишнього працівника батальйону поліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області. Його засудили до восьми років позбавлення волі. Повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Колишній правоохоронець обвинувачувався у вчиненні явно злочинного наказу, перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням насильства, - ідеться у повідомленні.

Експравоохоронця засуджено до 8 років за ґратами та позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки. Наразі це найсуворіший вирок відносно правоохоронця.

Засуджений перебуває у розшуку з 2015 року. Розгляд справи відбувався у формі спеціального судового провадження (in absentia). Це перший вирок у справах Майдану за цією процедурою.

Прокурори у суді довели, що 1 грудня 2013 року засуджений наніс численні удари гумовим кийком та ногою в різні частини тіла та по голові активісту – учаснику акції протесту біля Адміністрації Президента на вулиці Банковій.

Потерпілий в цей час не вчиняв жодних противоправних дій. Він лежав на проїжджій частині, а його руки були скріплені за спиною кайданками.

Нагадаємо, що у Маріуполі "бавовна": уражено ворожі системи ППО.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
На Київщині знайшли мертвим суддю Печерського райсуду Віталія Писанця (фото) На Київщині знайшли мертвим суддю Печерського райсуду Віталія Писанця (фото)
Суддя Писанець слухав "справу Шеремета", суддя неодноразово відмовлявся змінювати запобіжний захід Антоненку та Кузьменко. Адвокати "обвинувачених" наполягали на відводі судді, оскільки той не брав до уваги документи захисту, відмовлявся відпускати їх на поруки і тд.
Loading...
Load next