Верховний суд Франції підтвердив, що рф має сплатити Ощадбанку 1,1 млрд доларів за активи у Криму

Верховний суд Франції підтвердив, що рф має сплатити Ощадбанку 1,1 млрд доларів за активи у Криму

Верховний суд Франції скасував рішення Апеляційного суду Парижа та залишив у силі рішення Міжнародного Арбітражу про стягнення з рф на користь Ощадбанку 1,1 мільярда доларів плюс відсотки. Про це повідомила у Facebook заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

Верховний суд Франції скасував рішення Апеляційного суду м. Парижа та залишив у силі рішення Міжнародного Арбітражу про стягнення з рф на користь Ощадбанку 1,1 мільярда доларів США плюс відсотки, які будуть нараховуватись з моменту винесення рішення до часу фактичної компенсації (близько 100 тисяч доларів США щоденно), - написала Мудра.

За її словами, "це більше ніж перемога для України! Це одна з тих історій, які надихають боротись далі й доводять, що справедливість можлива". 

Мудра також розповіла про масштаби зробленого — обсяг позовної заяви Ощадбанку проти рф з усіма додатками становив більш ніж 30 000 аркушів.

Ще раз: тридцять тисяч сторінок, які доводять незаконність експропріації інвестицій Ощадбанку, які знаходились в Криму. 76 кілограмів у шести коробках. І кожна сторінка доводить конкретні факти порушення міжнародного права і підтверджує, що Ощадбанк має право на справедливу компенсацію, - написала заступниця міністра.

Мудра додала, що у Україні спершу необхідно було довести свою правоту перед Трибуналом, який складався з суддів з надзвичайно високою кваліфікацією. Його очолював відомий юрист Чарльз Брауер, який за часів правління Річарда Ніксона брав участь у підготовці угод про роззброєння між США та СРСР. І це вдалося — першу перемогу Україна здобула у 2018.

Але росія не з тих суперників, хто вміє програвати достойно та виконувати законні рішення.

Вони відмовились брати участь в арбітражному провадженні та намагалися відкласти примусове виконання арбітражного рішення й скасувати його. Агресор намагався використати французьку систему правосуддя та арбітражу, щоб уникнути відповідальності. Та сьогодні стало зрозуміло, що все це було дарма: росія продовжує бути винна Ощаду понад 1,1 мільярди доларів, - резюмувала заступниця міністра.

Нагадаємо, що британський юрист ініціював судовий процес від імені народу України проти пвк вагнера.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Понад 7,5 млн грн розікрали  на закупівлях ліків для онкохворих Понад 7,5 млн грн розікрали на закупівлях ліків для онкохворих
У Києві повідомлено про підозру посадовцю Департаменту охорони здоров’я КМДА. Він закупляв ліки для онкохворих за завищеними цінами.
Loading...
Load next