Французька депутатка Марін Ле Пен має постати перед судом за ймовірне зловживання коштами ЄС

Французька депутатка Марін Ле Пен має постати перед судом за ймовірне зловживання коштами ЄС

У Франції депутатка та екслідерка праворадикальної партії «Національне об’єднання» Марін Ле Пен може постати перед судом за ймовірне зловживання коштами Євросоюзу. 

Про це повідомляє The Guardian. 

З 2004 року партія, яка тоді ще називалася «Національний фронт», використовувала кошти ЄС, призначені для помічників Європарламенту, щоб оплатити працю учасників партії. У ЄС підрахували, що з 2009 до 2017 року недоцільно євродепутати від цієї партії недоцільно використали 6,8 млн євро. Жодного із підозрюваних не звинувачують в особистому отриманні прибутку.

У справі фігурують 11 євродепутатів, зокрема Ле Пен та її батько Жан-Марі Ле Пен, який раніше очолював «Національний фронт», а також 12 помічників парламенту та 4 партійних співробітників. Саму партію звинувачують у приховуванні правопорушень.

Від початку розслідування партія заперечує звинувачення. У 2017 році Ле Пен заявила, що звинувачення є «політичним переслідуванням проти неї». Адвокат депутатки наголосив, що вона погодилася повернути кошти парламенту ЄС. Європейське управління по боротьбі з шахрайством (OLAF) встановило, що Ле Пен винна 339 тисяч євро. У липні вона відшкодувала майже 330 тисяч євро.

Депутатці може загрожувати 10 років ув'язнення, штраф у розмірі 1 мільйон євро, а також позбавлення права обіймати державні посади протягом 10 років. Як відомо, Ле Пен готується балотуватися в президенти вчетверте в 2027 році.

Нагадаємо, Чехія веде переговори із Швецією щодо навчання для українських пілотів на винищувачах Gripen

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео) Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео)
Позафракційний нардеп Владислав Поляк став першим депутатом, який підпадає під дію закону про криміналізацію неособистого голосування - кнопкодавства.
Зв'язок президента з Коломойським: Зеленського закликали накласти вето на податковий закон Зв'язок президента з Коломойським: Зеленського закликали накласти вето на податковий закон
Верховна рада ухвалила у цілому законопроєкт №5600, яким підвищуються податки для населення та для ряду галузей.
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Loading...
Load next