Будівельний конфлікт: у Сокільниках виступають проти будівництва багатоповерхівок на вул. Успенській (відео)

Будівельний конфлікт: у Сокільниках виступають проти будівництва багатоповерхівок на вул. Успенській (відео)
У Сокільниках активісти виступають проти будівництва багатоквартирних будинків на вулиці Успенській.

У Сокільниках активісти виступають проти будівництва багатоквартирних будинків на вулиці Успенській. Вони розповідають, що дізналися про відповідний проєкт на минулорічних громадських слуханнях. Тоді йшлося про багатофункціональний комплекс з комерцією та вбудованими житловими приміщеннями на цій ділянці, але подробиць громаді ніхто не розповів. Довелося залучати й адвокатів до цієї справи.

Вже після того, як звернулася рада адвокатів у Львівській області, то копії цих детальних планів й зокрема цього були надані, це був вересень 2021 року. Після ознайомлення з ним я з жахом констатувала факт, що тут будується багатоквартирний будинок, а не багатофункціональний комплекс з комерцією. З житловою площею на 94 квартир, загальною площею 5600 кв. м проти 1200 кв м комерції, - каже Уляна Солонюк, голова ГО «Зручна громада».

Більше того за проєкт проголосував й депутат, який володіє цією ділянкою, каже активістка. Й додає, що це вже конфлікт інтересів. Головне те, що ця зона згідно генплану має призначення для зведення адміністративно-громадських будівель, зазначає жінка. У Сокільницькій сільській раді нам розповіли, що ділянка ця комерційна, й вони за підтримку будь-якої діяльності бізнесу, а житло, яке тут планується цілком законне.

Ну Пустомитівській трасі звичайно, що багатоповерхівок не буде, а якщо взяти 3 поверхи з 1-поверхом комерції, що в нас якраз на вулиці Успенській, то там проживають сини України, попередні керівники податкової  й так далі, то в них є й більше ніж 3 поверхи, особняки, але він має там 4 поверхи, - пояснює Тарас Сулимко, голова Сокільницької ОТГ.

Активісти ж додають, що ця ділянка абсолютно не підходить для розташування житлових приміщень розрахованих на 94 квартири.

Ми маємо тільки приватні будинки, приватні садиби, це виключно квартал садибної забудови, поруч тут навіть немає 12 м насправді ширини цієї вулиці. Поруч будується школа загальноосвітня на 660 учнів. На відстані витягнутої руки ми маємо церкву, ми маємо меморіал депортованим. І найбільша проблема в даному випадку ще та, що відразу впритул цієї ділянки ми маємо трасу Львів-Пустомити-Меденичі, з надзвичайно інтенсивним рухом, - розказала Уляна Солонюк, голова ГО «Зручна громада».

Зазначимо, що суд задовільнив позов активістки й скасував рішення, яким затвердили детальний план території на будівництво комплексу на цій ділянці. Припускають, що надалі справа може дійти й до Верховного суду України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині для проїзду відкрили міст, на ремонт якого чекали 14 років (відео) На Львівщині для проїзду відкрили міст, на ремонт якого чекали 14 років (відео)
Вартість капітального ремонту переїзду через річку Стрий становить 65,5 мільйонів гривень.
Доля "хрущовок" у Львові: термін експлуатації помешкань добіг кінця (відео) Доля "хрущовок" у Львові: термін експлуатації помешкань добіг кінця (відео)
Є три сценарії, які передбачають реконструкцію післявоєнної забудови: модернізація без відселення мешканців, реконструкція з відселенням та знесення будинку.
Парк Боднарівка: волонтери чистять ставок (відео) Парк Боднарівка: волонтери чистять ставок (відео)
Садівниця району та волонтери вирішили власноруч зайнятися цією справою. Однак водойма виявилася настільки забрудненою, що довелося використовувати спецтехніку.
Loading...
Load next