Садовий заборонив будівнитво на Миколайчука, яке належить братам Тістикам

Садовий заборонив будівнитво на Миколайчука, яке належить братам Тістикам
На земельних ділянках, що знаходяться в кінці вулиці Миколайчука у Львові, Андрій Садовий заборонив проводити будівництво декількох житлових будинків. Зокрема там мала намір будувати компанія львівських підприємців та колишніх депутатів Ярослава і Володимира Тістиків.

Мер Львова Андрій Садовий не підписав угоду та наклав вето на ухвалу Львівської міської ради про зміну цільового призначення землі, яке зокрема дозволяло нове багатоквартирне будівництво на одній із околиць Львова на вулиці Миколайчука. Про це повідомляє Zaxid.net.

Зазначимо, що ці земельні ділянки орендувала компанія "Егіда-Львів", яка належить двом львівським колишнім депутатам ЛМР та ЛОДА - Ярославу і Володимиру Тістикам. 

Ці ділянки розташована в зоні Ж-4 - змішаної житлової забудови, і частково в зоні Р-3 - зона озеленених територій загального користування, де будівництво та обслуговування багатоквартирних житлових будівників не передбачається.

Фото Наші.Гроші Львів

Зокрема, за ухвалу про виділення братам Тістикам землі під житлове будівництво під час засідання сесії Львівської міської ради, 25 березня, проголосували 39 депутатів. Однак, проти проголосувало лише 11 депутатів.

Проте, через те, що міський голова Львова, Андрій Садовий заборонив житлове будівництво на цих ділянках, тепер цю ухвалу мають повторно винести на голосування сесії. Аби подолати вето Садового, депутатам ЛМР потрібно набрати дві третини голосів.

"Звісна річ, що ми, як громада, не виступаємо проти будівництва як такого. Ми за конструктив, за розуміння того, що будівництво повинно в місті відбуватися, що повинно місто розвиватись. Але ключова вимога – що це будівництво багатоквартирних будинків повинно здійснюватися паралельно з розвитком інфраструктури мікрорайону. Тому ще у 2018 році громада провела слухання, де поставила питання про заборону багатоквартирного будівництва у мікрорайоні без розвитку інфраструктури. Йдеться про школу, дитсадок, облаштування додаткових виїздів з мікрорайону, паркінгів і дозвілля", - розповів колишній депутат і один із мешканців мікрорайону, Роман Іванців.

Також чоловік зазначив, що мешканці виступають проти нового багатоквартирного будівництва в районі без розвитку інфраструктури.

Зазначимо, що за даними платформи YouControl, ПП Юридична компанія "Егіда-Львів" належить Володимиру та Ярославу Тістикам (по 42,5%) і їхній тітці Ніні Мичці (15%). Брати Тістики були депутатами від ВО "Свободи", Ярослав – Львівської міськради, Володимир – Львівської облради. Син Ярослава Тістика Ростислав є народним депутатом від "Слуги народу".

Читайте також
У Львові скандальний забудовник відновив незаконне будівництво
Компанія "Ірокс" відновила незаконне будівництво на вулиці Тернопільській, 42 у Львові. Міська влада вживатиме усіх потрібних заходів аби зупинити самовільні будівельні роботи.
Як у Львові вшанували жертв Другої світової війни (фото) Як у Львові вшанували жертв Другої світової війни (фото)
На місці колишнього концентраційного табору "Шталаг - 328", відбулося вшанування. Також Садовий поклав квіти.
Розвиток медичної галузі: у Львові планують об'єднати лікарні у три медичні об'єднання (відео) Розвиток медичної галузі: у Львові планують об'єднати лікарні у три медичні об'єднання (відео)
Сесійні рішення: депутати затвердили концепцію розвитку медичної галузі Львівської міської територіальної громади. Ухвалу, яка дає старт для реорганізації лікарень, на нинішньому пленарному засіданні міські обранці підтримали одноголосно, супроводжуючи це гучними оплесками
Loading...
Load next