Виготовлення ювелірних прикрас: процес та технології

Виготовлення ювелірних прикрас: процес та технології
Раніше коштовності виготовляли руками. Індивідуальні технології вимагали серйозних фізичних і часових витрат. Тому з часом акцент змістився в сторону масового виробництва.

Як виготовляються ювелірні прикраси: 3 ключові технології

Візуально сережки або підвіска, виготовлені на верстаті, не відрізняються від моделей ручної роботи. Технології, які використовують ювеліри:

  • лиття;
  • штампування;
  • волочіння.

Лиття — найпопулярніша технологія

Десятки воскових моделей збирають і нанизують на товстий стрижень. Виходить ювелірна «ялинка», яку покривають глиною й відправляють запікатися. Після цього витоплюється віск, який заливається всередину форми. Після застигання зовнішній глиняний шар розмочується й видаляється. До справи беруться монтувальники.

Ювелірні вироби складаються з декількох деталей. Каблучки й браслети підганяються до потрібного розміру. Ювелірний виріб відправляється на шліфування й полірування. Після цього закріплюється дорогоцінне каміння.

Штампування — дешево й сердито

Штампування використовується для пласких ювелірних прикрас. Готується металева пластина. Пресом видавлюється необхідна форма й дизайн. Після мінімального оброблення ювелірна прикраса готова до продажу.

Волочіння на верстатах

Ювеліри вдаються до машинного виробництва. Верстати програмуються на потрібний тип плетіння. Машина створює десятки метрів сировини. Ювелірам залишається розрізати ланцюг, оснастити защіпкою, відшліфувати й відполірувати.

Читайте також
Золоті б/в сережки-пусети – мініатюрна прикраса в елегантному стилі Золоті б/в сережки-пусети – мініатюрна прикраса в елегантному стилі
Сережки поділяються на багато різних форм і варіантів виконання та все за ознакою застібки. Одним із популярних варіантів виконання застібки являється пусет. Подібні сережки універсальні, практичні, витончені та підходять на кожен день. Вони дуже зручні у використанні, а особливі форми виконання підходять також для урочистих заходів.
Як прикрасити квартиру до Нового року-2022: топ ідей (фото) Як прикрасити квартиру до Нового року-2022: топ ідей (фото)
У статті розповімо про легкі та атмосферні способи декору для Нового року, який неодмінно зможе надихнути на святковий настрій.
Loading...
Load next