Україна та Італія започаткують нове двостороннє енергетичне партнерство — Галущенко

Україна та Італія започаткують нове двостороннє енергетичне партнерство — Галущенко
Герман Галущенко повідомив, що Уряд Італії виділив 10 млн євро для допомоги Україні.

Україна та Італія планують започаткувати нове двостороннє енергетичне партнерство, яке сприятиме втіленню сучасних енергоефективних та безвуглецевих технологій і проєктів у ході післявоєнного відновлення України. Про це домовилися міністр енергетики України Герман Галущенко з міністром довкілля та енергетичної безпеки Італії Пічетто Фратіном.

Своєю чергою, Пічетто Фратін запевнив, що його країна буде і надалі підтримувати Україну, враховуючи питання відновлення та післявоєнної відбудови.

Зокрема, італійська сторона висловила готовність до співпраці у проєктах щодо декарбонізації, сталого розвитку та енергоефективності, — йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі міністри також обговорили ініціативу щодо підписання меморандуму про співпрацю для посилення взаємодії обох міністерств у досягненні цілей кліматичної нейтральності та втіленні проєктів сталого розвитку.

Нагадаємо, що російські енергетики допомагають ворогу нищити українську енергосистему – «Укренерго».

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Створення газового хабу на території України Створення газового хабу на території України
Газовий хаб допоможе стабільно забезпечувати увесь європейський регіон. "Одна з наших стратегічних цілей - створення газового хабу на території України", - про це повідомив заступник міністра енергетики Максим Немчинов під час виступу на Українському газовому інвестиційному конгресі.
АМКУ оштрафував українську енергетичну галузь на 775 мільйонів гривень АМКУ оштрафував українську енергетичну галузь на 775 мільйонів гривень
Антимонопольний комітет оштрафував сім компаній за змову при встановленні цін на вугілля у 2016-2019 роках. Сума накладеного штрафу становить понад 775 мільйонів гривень.
Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ
Запорізька ТЕС, що входить в структуру холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, порушує законодавство в сфері виробництва електроенергії, це може дестабілізувати енергетичну систему України. 
Loading...
Load next