Скандальна перепустка: як по «блату» потрапити в облраду та що відбувається в стінах патрульної? (відео)

Скандальна перепустка: як по «блату» потрапити в облраду та що відбувається в стінах патрульної? (відео)
Після оприлюднення скандального відео, в управлінні патрульної поліції – перевірки. Натомість у ЛОР не вбачають нічого зухвалого у поведінці своєї працівниці.

Він порушив честь і гідність державного службовця.

А вона просто:
 

Я люблю вий..тися.

А ні, не просто. Чому паперові пропуски - блеф, як “по блату” потрапити в облраду та що тепер відбувається в стінах патрульної - дивіться далі.

На відео, що вірусом розлетілося соцмережами - працівниця Львівської облради та за сумісництвом помічниця депутата Андрія Думи - Василина Софранюк. Не стримує нецензурного захвату від “фантастичного” подарунку - перепустки на проїзд пішохідною зоною площею Ринок. Відбувається дійство не де-небудь, а в службовому кабінеті начальника управління патрульної поліції Львівщини Романа Пилипенка.

Є культура поведінки, є культура спілкування. І коли на тебе дивиться камера, думай, що ти говориш, - каже Наталія Миронюк, експертка з етикету.

Обов’язково, - влітку 2021 року в дію вступила нова редакція загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Йдеться, зокрема, про недопустимість використання нецензурної лексики; впливу приватних, сімейних, суспільних або інших стосунків чи інтересів на його поведінку та прийняття рішень під час виконання своїх посадових обов’язків.

Вона його підставила. Крім всього, що вона вихвалялася, а неетично вихвалятися і своїми стосунками з високопосадовцем, і своїм дорогим авто, і своїми подарунками, які одержані  неправдивий, незаконний спосіб, - пояснює Наталія Миронюк, експертка з етикету.

На ситуацію миттєво відреагували у Департаменті патрульної поліції України. Начальника УПП Львівщини Пилипенка Романа Олексійовича відсторонили від виконання службових обов’язків. Наразі триває розслідування. За нашими джерелами, в стіни львівського управління  на початку тижня прибула перевірка з Києва. Перші результати не змусили чекати: уже зранку офіс Генпрокурора повідомив, що на хабарі за уникнення мобілізації викрито одного з інспекторів львівського патруля.

Натомість у пресслужбі Львівської облради повідомили, у діях своєї працівниці нічого ганебного, мовляв, не вбачають. Ба більше, відправили головну спеціалістку відділу гумполітики та міжнародного співробітництва Василину Софранюк у відпустку.

Людина прийде з відпустки, то будемо розбиратися. Напевно буде створена якась комісія, хоча не можу точно сказати. Але поки що людина перебуває у відпустці, ніхто викликати її не буде. Відпустка, якщо не помиляюся, з 19 січня. 14 днів.

А чи не “заднім” числом? Запитання - риторичне. Ба більше, це - не перший скандал, у який потрапляє брюнетка. Галасу здійняло й життєрадісне фото, зроблене на Личаківському цвинтарі під час вшанування пам’яті полеглих Героїв України 6 грудня. Фотографа, подейкують злі язики, звільнили.

Неодноразово дівчину “катали” у службовому авто патрульного, цим Василина власне сама вихвалялася у своєму тікток.

А про жіночі писки з гучномовця посеред ночі під вікнами помешкання Романа Олексійовича, серед жителів того ЖК ходять легенди.

Втім після теперішньої всенародної уваги Василина закрила доступ до своїх акаунтів в усіх соцмережах, окрім старої сторінки «Вконтакті» - хоч там теж цікаві дописи.

Стрімка кар’єра танцівниці у минулому змусила замислитися про порядок призначення, чи то пак дерибану, посад. Якщо з державними службовцями - зрозуміліше, адже у них є закони, які регулюють кожен крок. То з працівниками органів місцевого самоврядування - не все так однозначно. Тим паче коли йдеться про Львівську обласну раду, - каже політичний оглядач Дмитро Посипанко.

Кожен орган місцевого самоврядування сам собі регулює, як вони здійснюють набір кадрів. В обласній раді я не пригадую, щоб проводились конкурси. Там навіть керуючий справами просто призначається розпорядженням голови обласної ради і все.

 Так само і з працівниками тих нищих ланок, тобто з головними спеціалістами, радниками. На жаль, призначення всі там відбуваються "по знайомству", "по проханню", "по дзвінку" - як хочете. І в кінці кінців вилазять от такі незручні ситуації, - розповів Дмитро Посипанко, політичний оглядач.

Які ж тоді узагалі функціональні обов’язки облради, зокрема під час дії воєнного стану?

80 людей виходять щодня на роботу і роблять вигляд, що вони працюють. отримують зарплати, до речі, набагато більші, ніж, на приклад, працівники Львівської ОВА, десь приблизно вдвічі більші зарплати вони отримують. Але насправді, це - бутафорія. Тобто 11 місяців в нас існує орган місцевого самоврядування, який не приймає жодних рішень, - каже політичний оглядач.

Підтверджує це і той факт, що обласний бюджет на 2023 рік начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький підписав сам, без розгляду депутатського корпусу. Що стало прецедентом не лише для Львівщини, але й для усієї України.

То що ж по перепустці на проїзд пішохідною площею Ринок? Видачею так званого “дозволу” займаються працівники ЛКП “Ратуша-сервіс”.

Вона є для службових машин, разові заїзди, обслуговування делегацій, обслуговування, наприклад, якщо були якісь ремонтні, реставраційні роботи і треба заїжджати протягом більш ніж трьох місяців, тоді видається така перепустка, - розповідає Ірина Тихоліз, в.о. директора ЛКП «Ратуша-сервіс».

Втім відхрещуються: мовляв, жодних перепусток Софранюк не видавали. Отакі "червоні картки", як на скандальному відео - кажуть - недійсні з березня 2021 року. Натомість демонструють чинні.

Оце є "службові машини", це є категорія "бізнес" і це - "мешканці".  Людина, мешканець, або бізнес звертається до ЦНАПу, подає перелік документів, на сайті розміщена інструкція, як отримати перепустку. Після того вони попадають до нас в ЛКП, ми їх розглядаємо і даємо перепустку або відмову, - роз’ясняє Ірина Тихоліз.

Уся абсурдність ситуації полягає у… непотрібності цих карток при пересуванні площею Ринок. На в’їзді камера сканує номерний знак автівки, система розпізнає, чи є транспортний засіб у базі чи ні. Якщо є, болард опускають. Номера Василини у базі зараз немає, - кажуть у «Ратуші», втім чи був - таємниця за сімома замками. А що ж скаже громада?

Знаєте, була колись така фраза, що "він вийшов з села, але село з нього не вийшло". От десь той певний рагулізм у тому поганому сенсі є присутній

То ж хто кого "розвів" у цій ситуації, а кому дісталася “червона картка” - запитання відкрите. Адже із цієї історії найімовірніше "сухими з води" вийдуть і службовиця облради, яка сама й поширила горезвісне відео; і міська рада, яка нібито не видавала перепустки; словом, усі напряму причетні до скандалу, окрім Романа Пилипенка, у якого ще донедавна була кришталево чиста репутація правоохоронця. Чим не повість про Македонського Ромео та жовківську

Люблю вий***атися.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
Львів проти області. Чим закінчилася боротьба за училища? Львів проти області. Чим закінчилася боротьба за училища?
Львівська обласна рада на своєму позачерговому засіданні вирішила: 18 училищ Львівщини належать їй. Втім міськрада проти.
На очисних спорудах Львова зневоднюють мул за допомогою сучасної установки (відео) На очисних спорудах Львова зневоднюють мул за допомогою сучасної установки (відео)
Отриманий внаслідок зневоднення матеріал можна додатково використовувати у будівництві, рекультивації тощо.
"Бюджетно і естетично": новорічну ялинку планують відкрити у Львові 17 грудня "Бюджетно і естетично": новорічну ялинку планують відкрити у Львові 17 грудня
Львівські творці мають більш масштабні ідеї для оздоблення міста на зимові свята.
Loading...
Load next