У Львові влаштували благодійний вечір, де гості мали нагоду скуштувати крафтові вина (відео)

У Львові влаштували благодійний вечір, де гості мали нагоду скуштувати крафтові вина (відео)

Приємний вечір, смачне вино та знайомство з нашим місцевим виробником. У Львові влаштували благодійний вечір, де гості мали нагоду скуштувати вишуканого напою, який виготовляють неподалік міста Лева у сімейній виноробні «Янчинські Пагорби».  

Насправді я вже була знайома з цією винарнею, дуже з великим задоволенням прийшла сюди, враховуючи, що минулого разу мені дуже сподобалось. Етикетки в них просто неймовірні й на смак вони приємні. І найкраще напевно знати, що ця винарня зовсім поряд, хоча насправді я раніше не знала, що у Львівській області вирощують виноград, - розповіла Ганна, відвідувачка заходу.

Не чула про виноробню у Львові, що такі є неподалік й така гарна, насичена історія про любов, а коли є любов, то завжди цікаво. Й смачно, й тепла атмосфера, дуже приємно, - каже Іванна, відвідувачка заходу.

На виноробні працює всього лише двоє людей, вони ж і є її власниками. Розповідають, що їхню діяльність не можна назвати бізнесом, це скоріше стиль життя, а виставляють продукцію на продаж, щоб поділитися й з іншими своєю любов’ю до виноградної лози.

Ми працюємо вдвох, в нас такий розділ праці, більше мені до душі виноградарство, я для чоловіка вирощую виноград й допомагаю у виготовленні вина, але в душі я садівник мій прадід був садівником. Я більше виноградар, ніж винороб, - розповідає Наталія Кичма, співвласниця виноробні.

У 2019 році вони посадили власний виноградник, але все ж більша кількість товару виготовляють з закупленої сировини, як беруть на Херсонщині. Наголошують на тому, що їх вино це українська селекція, але грузинська технологія виготовлення.

Нашою особливістю є те, що ми виготовляємо вино з винограду української селекції. В нас не можна зустріти каберне, мерло з тих європейських сортів, які у всіх на слуху, але ми підтримуємо власну українську селекцію. В нас є дуже класні свої сорти, які нічим не гірші й нічим не кращі ніж інші, вони просто інакші, - пояснює Максим Кичма, співвласник виноробні.

Організатори зазначають, що хотіли таким заходом не тільки привернути увагу до місцевих виробників, але й зібрати кошти на благодійність.

Ще благодійна участь кожного на підтримку діток ВПО це теж дуже нас надихало щоби ми так змогли долучитися до такої справи. Це перший вечір й ми сподіваємося, що він буде чудовим й на наступний вечір також прийдуть наші гості й інші охочі, - додала Інесса Гетманська, організаторка заходу.

Наступний подібний вечір, де людей знайомитимуть з виноробами Львівщини планують провести орієнтовно у березні. Частину коштів традиційно скерують на допомогу іншим.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Смак української землі: у Львові дегустували вина групи Vinos De La Luz Смак української землі: у Львові дегустували вина групи Vinos De La Luz
У Львові дегустували вина групи Vinos De La Luz, серед яких унікальне українське «Одеське чорне»
У Львові тривають роботи із ліквідації наслідків негоди: як містянам відшкодувати збитки (відео) У Львові тривають роботи із ліквідації наслідків негоди: як містянам відшкодувати збитки (відео)
Майже пів тисячі повалених дерев, 44 пошкоджені автівки та 80 знищених дахів – такі наслідки негоди, яка спіткала Львів.
Завтра у Львові відновить рух тролейбус №30 Завтра у Львові відновить рух тролейбус №30
Тролейбус № 30 відновлює свою роботу за частково зміненим маршрутом.
Loading...
Load next