До суду скеровано перший епізод справи "Роттердам+"

До суду скеровано перший епізод справи "Роттердам+"

До суду скеровано обвинувальний акт щодо 6 осіб, причетних до запровадження так званої формули «Роттердам+». Також заявлено цивільний позов на суму 19,357 млрд гривень. Про це повідомляє САП.

14 березня 2023 року прокурори САП за результатами розслідування НАБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо 6 осіб, причетних до запровадження так званої формули «Роттердам+», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за оцінкою слідства запроваджена формула призвела до завдання протягом 2016-2017 років 19,357 млрд гривень збитків споживачам електроенергії.

Прокурором також заявлено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням державі на суму 19,357 млрд гривень, - зазначається в повідомленні.

Серед обвинувачених:

  • Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (далі — НКРЕКП);
  • член НКРЕКП;
  • начальник відділу НКРЕКП;
  • керівник управління НКРЕКП;
  • заступник комерційного директора однієї з приватних компаній групи – ключовий оператор ринку теплогенерації України;
  • директор департаменту однієї з компаній зазначеної групи (посади вказані на момент вчинення злочину).

Дії всіх осіб кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Представникам приватних компаній інкримінують пособництво у цьому злочині.

В САП зауважили, що декілька разів у цьому резонансному провадженні ухвалювались рішення про закриття. Попри це, 22.09.2022 керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прийняв рішення скасувати постанову про закриття цієї справи як незаконну та необґрунтовану.

У той же день, за результатами спільної роботи детективів та оновленої групи прокурорів, а також детального аналізу зібраних у справі доказів, прийнято рішення про повідомлення шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», про зміну раніше повідомленої підозри та повідомлення стороні захисту про завершення досудового розслідування, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що під Бахмутом збили ворожу "Сушку" (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next