Вибухи на залізниці в Джанкої обмежили кількість російських «Калібрів» у Чорному морі

Вибухи на залізниці в Джанкої обмежили кількість російських «Калібрів» у Чорному морі

Запас «Калібрів», якими рф б'є по Україні, в Чорному морі наразі в обмеженій кількості у зв'язку з вибухами на залізниці в Джанкої. Це підтвердила в ефірі національного телемарафону спікерка ОК «Південь» Наталя Гуменюк, пише УНІАН.

Це пов'язано насамперед з вибухами на залізничних шляхах у Джанкої, якими рф перекидала в Крим ці ракети. За словами Гуменюк, ремонтні роботи тривають досі.

Залізничне сполучення, яке дозволяло би їм перекидати важку техніку, ще не відновлено, - сказала Гуменюк. 

А на запитання журналіста, чи можна стверджувати, що поки у російських ракетоносіїв у Чорному морі обмежений запас ракет, вона відповіла: «Так, ми це констатуємо навіть виходячи з того, що коли вщух шторм, кількість корабельного складу збільшилась. Зараз у Чорному морі перебуває 10 одиниць, але ракетоносій один – той самий підводний. Тобто, деякі запаси «Калібрів» все ж таки є».

Йдеться про чотири ракети типу «Калібр», готових до застосування.

Після вщухання погоди ракетоносії можуть повернутися, але чи будуть вони спорядженні - ми за цим будемо ретельно стежити, – додала вона.

Також Гуменюк зауважила, що росіяни намагались перекидати ракети в Крим транспортною авіацією, але наскільки це відбулось і чи дістались вони самих бухт – поки що інформації немає.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: противник завдав 11 ракетних та 4 авіаційних удари

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next