СБУ затримала коригувальників по Харкову

СБУ затримала коригувальників по Харкову

Кіберфахівці СБУ викрили та затримали у Харкові двох російських інформаторів, які збирали дані про підрозділи ЗСУ на території міста та наводили на ці об'єкти ворожі удари.

Про це повідомляє СБУ.

Коригувальниками виявилися двоє безробітних жителів обласного центру. Вони переміщувалися територією Харкова на велосипедах і знімали місця, де, на їхню думку, дислокуються українські військовослужбовці, - йдеться у повідомленні.

Надалі чоловіки позначали ці локації на гугл-карті та відправляли скриншоти з позначками до свого куратора з РФ.

Співробітники СБУ затримали обох учасників групи під час збору даних про дислокацію одного з підрозділів Сил оборони. Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Також у межах кримінального провадження перевіряється їхня причетність до наведення по Харкову російських дронів-камікадзе “Шахед” під час нічної атаки 1 серпня цього року.

Винним загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, Японія допоможе Україні закупити медичне обладнання

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Харківщині СБУ затримала молдаванина, якого п'ять років розшукував Інтерпол На Харківщині СБУ затримала молдаванина, якого п'ять років розшукував Інтерпол
П'ять років 32-річний молдаванин перебував в міжнародному розшуку за лінією Інтерполу. Чоловік вчинив шахрайство в особливо великих розмірах.
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
Loading...
Load next