Японія допоможе Україні закупити медичне обладнання

Японія допоможе Україні закупити медичне обладнання

Сучасне медичне обладнання для українських лікарень. Україна і Японія уклали угоду про надання уряду нашої країни гранту непроектного типу на закупівлю критично важливого медичного обладнання для українських лікарень. 

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

На рахунок МОЗ уже перерахували 300 мільйонів японських єн (це понад 2 мільйони доларів США). Кошти найближчим часом будуть спрямовані на закупівлю необхідного обладнання та матеріалів.

Понад 9 місяців повномасштабної війни світ гуртується навколо України та її потреб. Російські окупанти не лише прицільно руйнують наші медичні заклади. Вони викрадають численне медичне обладнання та витратні матеріали. Разом із міжнародними партнерами ми працюємо над тим, аби забезпечити лікарні на деокупованих територіях критично важливим обладнанням, яке рятуватиме найцінніше – життя наших пацієнтів, – розповів Олексій Яременко, заступник міністра охорони здоров’я.

За його словами, за грант від Уряду Японії Україна планує суттєво покращити матеріально-технічну базу медичних закладів. Зокрема, буде закуплене важливе обладнання та супутні матеріали, а також проведене навчання медиків. Тендери на закупівлю Україна вже оголосила.

З початку війни Японія вже надала потужну підтримку медичній системі України. Навесні від японської компанії Fujifilm надійшли ультрапортативні рентгенівські системи. Завдяки цим приладам здійснюється своєчасний скринінг на туберкульоз у внутрішньо переміщених українських пацієнтів. Обладнання покращило доступ до сучасної діагностики легеневих захворювань, у тому числі, виявлення туберкульозу.

У 2014 та 2015 роках, Уряд Японії надавав Україні гранти непроектного типу. Тоді кошти також були спрямовані на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів та дослідницьких установ.

Нагадаємо, В енергосистему планується подати 2,9 ГВт потужності вже до грудня – Шмигаль

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ізраїль допомагатиме Україні обладнанням та медикаментами (відео) Ізраїль допомагатиме Україні обладнанням та медикаментами (відео)
Ізраїль готовий приймати на лікування українських військових, яких поранили російські окупанти 
Loading...
Load next