СБУ викрила бізнесмена-колаборанта, який вивозив українське зерно з ТОТ Бердянська до рф

СБУ викрила бізнесмена-колаборанта, який вивозив українське зерно з ТОТ Бердянська до рф

СБУ зібрала доказову базу на власника одного із провідних агрохолдингів Запорізької області, який організував поставки української сільгосппродукції до рф. Мова йде про оптові партії зерна і продуктів садівництва, які вирощують компанії фігуранта на тимчасово окупованій території регіону.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті, викрили бізнесмена-колаборанта у Києві, куди він переїхав з Бердянська після захоплення українського міста. Після переїзду до столиці власник агробізнесу налагодив дистанційне керування власними компаніями на тимчасово окупованій частині України. Для цього залишив у Бердянську свого компаньйона, який здійснює фактичне управління сільгосппідприємствами.

Для «безперешкодного» ведення бізнесу на ТОТ фігуранти «перереєстрували» його за російським законодавством і погодились сплачувати «податки» до бюджету рф. Відомо, що у них був діючий контракт із так званим Міністерством освіти і науки Запорізької області.

Зібраний урожай агропродукції, насамперед пшениці, вони «експортували» до рф через Бердянський порт. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, На Полтавщині з рейок зійшов вантажний поїзд

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next