Прикордонники ловлять до 30 ухилянтів за добу

Прикордонники ловлять до 30 ухилянтів за добу

У середньому за добу прикордонники затримують від 20 до 30 порушників, які в незаконний спосіб намагаються перетнути державний кордон України.

Про це речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

У середньому за добу прикордонники затримують від 20 до 30 порушників, які в незаконний спосіб намагаються перетнути державний кордон України. В першу чергу мова йде про чоловіків – громадян України віком від 18 до 60 років, – сказав Демченко.

Він зазначив, що це випадки поза межами пунктів пропуску (тобто, по зеленій ділянці кордону) і у пунктах пропуску.

За його словами, якщо говорити про пункти пропуску, то тут порушники намагаються використовувати підроблені документи, однак під час перевірки інспектори такі підробки виявляють.

У подальшому таких осіб ми передаємо співробітникам поліції для того, щоб вони притягувати їх і до кримінальної відповідальності, – підкреслив речник Держприкордонслужби.

Він зауважив, що для осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон по зеленій ділянці кордону, передбачена адміністративна відповідальність.

Але також ми інформуємо і співробітників поліції, і представників ТЦК для того, щоб вони відносно таких осіб провели подальшу перевірку щодо їх намірів незаконно перетнути кордон, – додав Демченко.

Нагадаємо, У Києві за літо зафіксували 13 температурних рекордів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next