Україна модернізувала ракети "Нептун"

Україна модернізувала ракети "Нептун"

Модифіковані ракети "Нептун", які Україна розробила безпосередньо перед початком повномасштабної війни в країні, є частиною ширших недавніх зусиль України щодо збільшення своєї потужності дальнього удару.

Про це повідомляє Newsweek.

Новим українським протикорабельним ракетам "Нептун" приписували знищення російського чорноморського флагману "москва", що стало гучним збентеженням для кремля.

В ідеальному світі місії наземного нападу — не найкраще використання сучасних протикорабельних ракет, які спеціально розроблені для потоплення важкоброньованих військових кораблів у морі, — сказав заступник директора проєкту "Протиракетна оборона" Центру стратегічних і міжнародних досліджень Ян Вільямс.

Україна не має доступу до американської системи тактичних балістичних ракет ATACMS або крилатої ракети дальнього радіуса дії Taurus німецького виробництва. Вашингтон і Берлін відмовилися надати Україні ці системи, попри те, що Лондон і Париж на початку року передали Україні англо-французькі крилаті ракети великої дальності Storm Shadow, або SCALP.

Ураження відносно невеликої цілі, яка може перехопити повітряні загрози, такі як С-400, говорить про те, що Україна має високоякісну розвідку і що наземний ударний "Нептун" може сховатися за перешкодами, щоб наблизитися, непомітно для рф. Таким чином "Нептун" можна використувати для контрзаходів проти виявлення або ж використовувати разом із обладнанням для створення перешкод.

Усе це вказує на досить складну координацію можливостей з боку українців, хоча є багато невідомих факторів, — сказав Каушал.

Однією з ймовірних відмінностей між наземною версією "Нептун" і протикорабельним варіантом буде система наведення. Він також може мати "інше самонаведення, щоб дозволити ракеті виділити меншу ціль із перешкод". Проте у мирний час складно масово виробляти такий тип озброєнь, а рф доклала чимало зусиль, щоб вразити українську військово-промислову базу.

Нагадаємо, На Буковині блискавка влучила у житловий будинок

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next