Кабмін ухвалив постанову, яка змінює правила ввезення гуманітарної допомоги в Україні

Кабмін ухвалив постанову, яка змінює правила ввезення гуманітарної допомоги в Україні

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка змінює правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги в Україні. Зміни спрямовані на спрощення процедури ввезення гуманітарної допомоги, підвищення її прозорості та забезпечення безпеки.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Гуманітарна допомога буде ввозитися на підставі декларації, яка подається в електронному вигляді через автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги. Система автоматично присвоюватиме декларації унікальний код, за яким митники пропускатимуть вантаж.

Відтепер будь-яка громадська організація, яка має реєстраційний номер у ЄДРПОУ, зможе самостійно ввозити гуманітарну допомогу. Після ввезення допомоги організація, яка її ввезла, має подати публічний звіт про її розподіл. Звіт повинен містити інформацію про те, коли, де і кому була роздана допомога, а також залишки, якщо такі є.

Також для гуманітарної допомоги, призначеної для військових, гарантійні листи скасовані. Інформація про такі вантажі буде закрита для загалу з міркувань безпеки.

Відомо, що система буде запущена 1 грудня 2023 року.

Нагадаємо, Намагався перерізати паркан: білоруський військовий хотів перетнув кордон Польщі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next