Держава виплатила 126 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу ВПО

Держава виплатила 126 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу ВПО

З початку 2023 року держава виплатила 126 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Майже 6 тисяч підприємців отримали від Уряду компенсацію з початку року за працевлаштування 10 300  українців, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів країни. Щоб допомогти переселенцям якнайшвидше адаптуватись на новому місці, знайти роботу, щоб мати можливість забезпечувати себе й свою родину, ми стимулюємо бізнес брати таких працівників. Загалом роботодавці цього року отримали вже 126 млн грн компенсації за працевлаштування ВПО, ‒ заявила Тетяна Бережна.

Як відомо, бізнес також може отримати компенсацію від держави за працевлаштування осіб з інвалідністю, людей передпенсійного віку, учасників бойових дій, молоді, в тому числі на перше робоче місце. Також нещодавно було запроваджено програму компенсації роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн.

Нагадаємо, ЗСУ просуваються вздовж російських укріплень на Запоріжжі, – ISW

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові ФОПи влаштували автопробіг вулицями міста (відео) У Львові ФОПи влаштували автопробіг вулицями міста (відео)
У Львові ФОПи влаштували автопробіг вулицями міста на підтримку законопроєкту, що має зберегти спрощену систему оподаткування для підприємців.
Допомога малому та середньому бізнесу в Україні, які дотримуються карантинних норм Допомога малому та середньому бізнесу в Україні, які дотримуються карантинних норм
Президент України запропонував Кабінету Міністрів представити програму підтримки малого та середнього бізнесу, який дотримується санітарно-епідемічних норм.
Мінцифра, НБУ та Mastercard запускають програму підтримки для українських підприємців Мінцифра, НБУ та Mastercard запускають програму підтримки для українських підприємців
П’ять українських стартапів протягом шести місяців отримуватимуть менторську підтримку, доступ до ресурсів і нетворкінгу з провідними експертами.
Loading...
Load next