Українським вчителям дозволили змінювати навчальні програми

Українським вчителям дозволили змінювати навчальні програми

Міністерство освіти і науки України затвердило інструктивно-методичні рекомендації для шкіл та ліцеїв на 2023-2024 навчальний рік. Серед іншого, педагогам дали можливість модифікувати до 20% змісту навчального предмета.

Про це повідомляє Освіта.ua.

Опиратися потрібно на обрану модельну програму з тих, що пропонує МОН. Тобто кількість обов’язкових тем не скорочуватимуть, але окремі питання з них можна вилучати. Наприклад, щоб зменшити час вивчення або приділити більше уваги ключовим моментам.

Також педагогам дозволили включати регіональний компонент. Приміром, на уроках історії можуть приділяти окремий час для розгляду того, як у конкретний період розвивались території, де живуть учні. Теми для практичних і творчих робіт (творів, презентацій тощо) теж можна доповнювати.

Розширення, поглиблення або ущільнення програми допускається, зважаючи на такі фактори:

  • потреби учнів;
  • підготовленість класу;
  • регіональні особливості;
  • робочий навчальний план школи;
  • матеріально-технічне забезпечення школи;
  • запити батьків.

Нагадаємо, Україна повернула двох братиків із ТОТ ‒ Лубінець

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"У школу ми підемо в повноформатному режимі" - Шкарлет "У школу ми підемо в повноформатному режимі" - Шкарлет
Навчання з 1 вересня школярі розпочнуть у звичайному повноформатному режимі. Далі все залежатиме від епідеміологічної ситуації з COVID-19 в Україні та кількості вакцинованих педагогів.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next