У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік

У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.

Зокрема рішення про терміни завершення навчального року школи в Україні ухвалюватимуть самостійно, однак при цьому враховуючи обов'язкове використання 175 навчальних днів впродовж року. Зазначимо, що навчальний рік повинен тривати не довше аніж до 1 липня.

Про це повідомив начальник головного управління шкільної освіти МОН Юрій Кононенко в ефірі каналу "Україна 24".

"Але в Україні склалася така традиція, всі чомусь думають, що навчальний рік має закінчитися 25 травня, а для випускних класів 30 травня. Насправді це не так. І з огляду на ситуацію, яка у нас була і зараз триває, все залежить від навчальних закладів. Ці 175 днів, обов'язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами, і кожен з них, кожна школа сама вирішує це питання", - пояснив Кононенко.

 

Також керівник головного управління шкільної освіти додав, що у більшості українських областей навчальний рік триває за планом.

"Дистанційне навчання – це одна з форм навчання, і це абсолютно нормально в теперішніх умовах. Але у нас є школи, особливо в західних регіонах України, де часто з'являлися надзвичайні ситуації та продовжувалися канікули", - додав він.

Нагадаємо, що освітній омбудсмен Сергій Горбачов, заявив, що за законом, навчальний рік у школах триває до 30 червня. 

Читайте також
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.
МОН затвердило нові правила оцінювання 1-4 класів: "двійок" чи "дванадцяток" не буде МОН затвердило нові правила оцінювання 1-4 класів: "двійок" чи "дванадцяток" не буде
МОН пропонує замість балів оцінювати молодших школярів на двох рівнях — вербальному й рівневому.
Loading...
Load next