Глава МЗС Франції закликає підтримати Україну

Глава МЗС Франції закликає підтримати Україну

Франція позитивно оцінює мирний план, представлений Президентом України в ООН та підтверджує повну підтримку України у боротьбі з російською агресією.

Про це Глава МЗС Франції Катрін Колонна заявила у своєму виступі на засіданні Ради безпеки ООН в Нью-Йорку.

Верховенство права над силою та міжнародна солідарність – це основоположні принципи, які фігурують у Формулі миру Зеленського, - зазначила Колонна.

Вона вкотре назвала Росію країною-агресоркою, яка щодня вчиняє злочини проти України, та яка вже спровокувала світову продовольчу кризу.

Ця війна – не лише війна проти України та українців, ця війна проти самих принципів, на яких базується наша колективна безпека... Ми будемо продовжувати військову підтримку та цивільну підтримку України, аби вона протистояла і захищалась, - запевнила міністр у своєму виступі.

Колона нагадала також про тисячі вивезених з України в Росію дітей та про тисячі тонн українського збіжжя, яке було заблоковане та знищене під час російських бомбардувань наприкінці літа.

Нагадаємо, Українські аграрії використовують уже 120 тис. га розмінованих земель

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона
Сьогодні, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський з дружиною прибув з робочим візитом до Французької Республіки.
Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду
Під час завтрашнього візиту до Парижу президент України Володимир Зеленський, зустрінеться із французьким президентом - Емманюелем Макроном. Зустріч відбудеться у неформальній обстановці, за обідом.
Loading...
Load next