"Мала конструктивний характер": Зеленський розповів про зустріч Нормандської четвірки

"Мала конструктивний характер": Зеленський розповів про зустріч Нормандської четвірки
Президент України заявив про намір продовжити змістовні переговори за два тижні в Берліні.

26 січня в Парижі відбулася зустріч політичних радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату. Переговори тривали понад вісім годин, були змістовними й такими, що дають змогу окреслити можливість досягнення рішень, необхідних для миру.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на пресслужбу Президента.

Президент України Володимир Зеленський позитивно оцінює факт зустрічі, її конструктивний характер, а також намір продовжити змістовні переговори за два тижні в Берліні.

Для нашої держави перший пріоритет на сьогодні – це досягнення стабільної та безумовної тиші на Донбасі. Режим припинення вогню має бути гарантований, надійний, і саме на цій основі можуть бути зроблені наступні кроки, – наголосив Глава держави.

Під час зустрічі політичних радників у Парижі були детально обговорені наявні розбіжності сторін у трактуванні Мінських угод. Також було зазначено, що дотримання режиму припинення вогню не має залежати від будь-яких розбіжностей у трактуваннях.

Обов'язковим елементом руху до чесного й стабільного миру для Донбасу через виконання Мінських домовленостей вважаємо активізацію роботи Нормандського формату і на рівні лідерів відповідних країн з організацією їхньої зустрічі найближчим часом, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Президент Франції Еманнуель Макрон зустрінеться з Путіним, щоб запропонувати йому "шляхи деескалації".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Макрон зустрінеться з Путіним, щоб запропонувати йому "шляхи деескалації" Макрон зустрінеться з Путіним, щоб запропонувати йому "шляхи деескалації"
Зустріч має відбутися у наступні кілька днів.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next