Чехія продовжить надавати військову допомогу Україні попри фінансові труднощі

Чехія продовжить надавати військову допомогу Україні попри фінансові труднощі

Чехія продовжуватиме надавати військову підтримку Україні в боротьбі з рф, допомагаючи їй фінансувати озброєння попри очевидні труднощі з консолідацією державних коштів.

Про це повідомляє Euractiv.

Відомо, що у червні Прага намагалась знайти кошти для останнього збільшення внесків в Європейський фонд миру (EPF), звідки фінансується військова допомога Києву. Через це в чеських зовнішньополітичних колах з'явився скептицизм щодо здатності країни впоратися із фінансуванням іноземних інструментів.

В цій ситуації уряд хоче продовжити фінансування військових поставок в Україну. На додаток до чистого фінансового зобов'язання перед EPF, існує також проблема необхідності консолідації чеських державних фінансів, яка наразі є предметом політичних дебатів у нижній палаті парламенту.

Для вирішення цієї проблеми, МЗС Чехії готує матеріали для визначення усіх наявних варіантів, після чого стане зрозуміліше, скільки Чехія може наразі витратити на озброєння для України.

Нагадаємо, Польща не передаватиме Україні нові Abrams, Patriot або HIMARS

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео) Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео)
Міністерство оборони України повідомило про отримання військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для українських збройних сил. Військова допомога включає боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння.
Loading...
Load next