"Їхня так звана „спецоперація“ вже збанкрутувала": Зеленський заявив, що рашисти опинилися в глухому куті (відео)

"Їхня так звана „спецоперація“ вже збанкрутувала": Зеленський заявив, що рашисти опинилися в глухому куті (відео)

Президент Володимир Зеленський у своєму черговому відеозверненні розповів, що цього тижня він матиме багато контактів з міжнародними партнерами, ключові питання — зброя та фінансова підтримка для України, передають "Факти".

Фінанси не тільки для того, щоб зберігати стабільність зараз, але і вже починати відновлення зруйнованого росією. Також працюємо з посилення санкцій проти росії. Потрібно, щоб партнери щотижня приймали рішення, що обмежують зв'язки рф зі світом. Першочергове — це нафтове ембарго. Як у москві не намагалися б зірвати це рішення, час залежності Європи від російських енергоресурсів спливає. І це не змінити, — зазначив він.

За його словами, він продовжить звертатися до парламентів європейських держав — партнерів України, додавши, що наше завдання — статус кандидата у члени Євросоюзу та вступ до ЄС за прискореною процедурою. Йде робота й над розширенням географії таких спеціальних виступів у парламентах на країни Африки та Азії.

23 травня заплановано звернення Володимира Зеленського до учасників форуму у Давосі, на якому, зокрема, обговорюватиметься повоєнне відновлення України. Він також сказав, що Україна очікує на прийняття Сполученими Штатами Америки важливих рішень для нашої держави — нового суттєвого пакету підтримки та детального опрацювання оновленої програми ленд-лізу.

Продовжуємо дуже складні переговори, щоб урятувати наших людей з Маріуполя, з „Азовсталі“. Цим питанням займаємося щодня. Готуємось до нових спроб росії наступати на Донбасі, активізувати свій рух на півдні України. Окупанти досі не хочуть визнавати, що перебувають у глухому куті і що їхня так звана „спецоперація“ вже збанкрутувала. Але обов'язково прийде момент, коли український народ дотисне загарбників до повного визнання реальності, — сказав президент.

Своєю чергою чеський міністр у справах Європи Мікулаш Бек виступив за те, щоб президент України Володимир Зеленський став гостем на жовтневому саміті лідерів країн-членів Євросоюзу.

Про це повідомляє Euractiv.

Ми хотіли б, щоб український президент був гостем на саміті (лідерів ЄС – ред.), - сказав Бек.

Він також додав, що найближчими тижнями Прагу відвідає радник Глави держави. Крім того, віце-прем’єр-міністра України Ольгу Стефанішину запросили на неформальну Раду із загальних питань ЄС у липні.

Як зазначається, ймовірно, що саміт лідерів ЄС відбудеться у Празі на початку жовтня під час головування Чеської Республіки в Раді ЄС, яке триватиме з липня по грудень 2022 року. Спочатку уряд Чехії працював над можливістю запрошення президента США Джо Байдена на захід, але оскільки він відвідав Польщу наприкінці березня, навряд чи він повернеться до Центральної Європи за такий короткий період.

Чеська Республіка наполягає на наданні Україні статусу кандидата в ЄС з початку російського вторгнення.

За словами Бека, Україна має пройти якнайшвидший шлях до членства в ЄС, дотримуючись усіх стандартних критеріїв.

Ідея чеського уряду є відносно реалістичною, відкриваючи шлях до компромісу на європейському рівні, – сказав Бек.

Нагадаємо, раніше президент Чехії дозволив 103 чехам воювати в Збройних силах України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Loading...
Load next