РФ згорнула майже все корабельне угруповання - Гуменюк

РФ згорнула майже все корабельне угруповання - Гуменюк

На бойовому чергуванні в Чорному та Азовському морях наразі жодного ракетоносія немає, також згорнуте майже все корабельне угруповання ворога.

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону "Єдині новини".

На бойовому чергуванні наразі жодного ракетоносія немає. Також згорнуте майже все корабельне угруповання. По одному кораблю з тих, кого не шкода, залишено на бойовому чергуванні в таких штурмових погодних умовах, які зараз вирують у Чорному і Азовському морях. Вони викривають надводну обстановку, збирають дані, але загрози прямої не несуть, - сказала Гуменюк.

Вона підкреслила, що слід пам'ятати, що ворог здатен застосовувати ракетоносії і просто з бухт, незважаючи на критичне порушення заходів безпеки, тому рівень ракетної небезпеки Генштаб оцінює як високий, але не критично високий.

Керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" зауважила, що поки що ворог може там протипоставити наявні у них ракетоносії.

Це й надводні і підводні. Вони готові до застосування. Хоча логістика із забезпечення їх бойової спроможності сконцентрована в севастопольських бухтах, і це їм дошкуляє, оскільки для них це не є вже безпековий район. Тим не менш, ризикувати вони готові для того, щоб завантажуватись ракетами і бути готовими до нанесення ударів, - підкреслила Гуменюк.

Нагадаємо, США викупили у Йорданії партію установок Gepard для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Окупанти замальовують назви та бортові номери на своїх кораблях Окупанти замальовують назви та бортові номери на своїх кораблях
З початку широкомасштабного вторгнення в Україну орки неодноразово відмітилися підлістю у Чорному морі.
У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії
Росія також відправила в Чорне море два великі десантні кораблі Північного флоту. "Олександр Отраковський" та "Кондопога" в суботу пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря.
Loading...
Load next