У Румунії біженці з України просили вирішити проблему виплат

У Румунії біженці з України просили вирішити проблему виплат

Близько тридцяти українських біженців провели акцію протесту біля Міністерства фінансів Румунії, вимагаючи вирішити проблему із затримкою в грошовій допомозі з боку румунської держави.

Про це повідомляє HotNews.ro.

Учасники акції нарікають на затримку з отриманням державної допомоги, яка з квітня надходить не громадянам Румунії, які прихистили українців, а безпосередньо бенефіціарам, але при цьому за суворішими критеріями.

Українці також скаржилися на те, як ставляться до їхніх дітей у школах. Серед протестуючих були люди з інвалідністю, які говорили, що досі не отримали гроші, призначені для їхніх опікунів.

У виданні додають, що "проблема з наданням допомоги українським біженцям у Румунії тягнеться від самого початку повномасштабного вторгнення рф".

Спершу існувала програма 50/20, яка передбачала виділення по 50 леїв на проживання та 20 леїв на харчування кожному біженцю через румунських посередників. Усього влада Румунії витратила на програму 1,4 мільярда леїв, але через відсутність централізованого списку біженців багато з них так і не отримали грошей.

Нагадаємо, До Європи евакуювали ще 45 постраждалих від війни українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Loading...
Load next