В Ісландії почалося виверження вулкана після кількох тижнів землетрусу

В Ісландії почалося виверження вулкана після кількох тижнів землетрусу

Метеорологічне управління Ісландії заявило, що на південному заході країни сталося виверження вулкана, викидаючи лаву та дим на велику територію після тижнів інтенсивного землетрусу, який загрожував сусідньому місту.

Про це повідомляє Reuters.

Побоюючись значного виверження на півострові Рейк’янес, минулого місяця влада евакуювала майже 4000 жителів містечка Гріндавік і закрила геотермальний курорт Блакитна лагуна неподалік.

Тріщина на земній поверхні була близько 3,5 км в довжину і швидко розростається.

Розташована між Євразійською та Північноамериканською тектонічними плитами, одна з найбільших на планеті, Ісландія є сейсмічної та вулканічної гарячою точкою, оскільки дві плити рухаються в протилежних напрямках.

Нагадаємо, Росіяни мають проблеми із виробництвом крилатих ракет Х-32 - "Атеш"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі
Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.
Хаос, розстріли та масові втечі: швидкий наступ "Талібану" в Афганістані (відео) Хаос, розстріли та масові втечі: швидкий наступ "Талібану" в Афганістані (відео)
Криваве 11 вересня, наслідки якого дотепер відчуває уся світова спільнота. Сьогодні, 11 вересня, минають 20-ті роковини з дня наймасштабнішого світового теракту, що стався в Нью-Йорку. Тоді трагедія забрала життя майже трьох тисяч людей, а нині призвела до загострення військового конфлікту в Афганістані.
Loading...
Load next