Microsoft обігнала Apple та стала найдорожчою компанією світу

Microsoft обігнала Apple та стала найдорожчою компанією світу

У четвер Microsoft обігнала Apple як найдорожчу компанію світу вперше з 2021 року, змістивши з першого місця акції виробника iPhone.

Про це повідомляє Reuters

Акції Microsoft різко зросли завдяки лідерству компанії в галузі генеративного штучного інтелекту, зокрема інвестиціям у виробника ChatGPT OpenAI.

Акції Microsoft закрилися на 0,5% вище, що дало їй ринкову оцінку в $2,859 трлн. Протягом сесії вони зросли на цілих 2%, і компанія короткочасно коштувала $2,903 трлн. Акції Apple закрилися на 0,3% нижче, що дало компанії ринкову капіталізацію в $2,886 трлн. 

Microsoft і Apple протягом багатьох років боролися за перше місце на ринку.

Microsoft включила технологію OpenAI в свій набір програмного забезпечення, і цей крок допоміг компанії відновити бізнес у сфері хмарних обчислень у липні-вересні.

Тим часом компанія Apple бореться зі зниженням попиту, зокрема на iPhone. Попит на великому ринку - Китаї - впав, а компанія Huawei стала серйозним конкурентом на китайському ринку.

Акції компанії Apple впали на 3,3% в січні на момент останнього закриття торгів, порівняно з 1,8% зростанням акцій Microsoft.

З 2018 року Microsoft кілька разів ненадовго випереджала Apple як найдорожча компанія, в тому числі у 2021 році, коли побоювання щодо дефіциту ланцюжка поставок, спричиненого COVID, вдарили по ціні акцій виробника iPhone.

Наразі Уолл-стріт більш позитивно ставиться до Microsoft. Компанія не має рейтингу "sell", і майже 90% брокерських компаній, які обслуговують компанію, рекомендують купувати її акції.

Apple має два рейтинги "sell", і лише дві третини аналітиків, які займаються цією компанією, рекомендують купувати її акції.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя звільнила 325 суддів за минулий рік

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ввозили техніку Apple під виглядом сміття: у "Борисполі" бортпровідників спіймали на злочинній схемі (відео) Ввозили техніку Apple під виглядом сміття: у "Борисполі" бортпровідників спіймали на злочинній схемі (відео)
До злочинної схеми всього було залучено близько 10 громадян України. Сума оцінки вилученого товару та дорогої техніки сягає 100 тисяч доларів США.
Loading...
Load next