Вища рада правосуддя звільнила 325 суддів за минулий рік

Вища рада правосуддя звільнила 325 суддів за минулий рік

Протягом 2023 року Вища рада правосуддя (ВРП) ухвалила рішення щодо звільнення 325 суддів.

Про це повідомляє ВРП.

Протягом січня - грудня 2023 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення щодо звільнення 325 суддів, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 293 суддів звільнено у зв’язку з поданням заяв про відставку, серед яких 139 суддів місцевих судів, 122 судді апеляційних судів, 23 судді Верховного суду, 4 судді Верховного суду України, 1 суддя Вищого адміністративного суду України, 1 суддя Вищого господарського суду України, 3 судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Крім цього, 24 судді звільнено у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням, з яких 23 судді місцевих судів та суддя Верховного Суду.

Також за особливими обставинами Вищою радою правосуддя звільнено 7 суддів, з яких 6 суддів звільнено за вчинення істотного дисциплінарного проступку та 1 суддя звільнений на підставі підпункту 4 пункту 16 розділу XV "Перехідні положення" Конституції України відповідно до подань з рекомендацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Нагадаємо, Прем'єр Британії Ріші Сунак приїхав до Києва

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Очільник поліції Києва Андрій Крищенко подав у відставку Очільник поліції Києва Андрій Крищенко подав у відставку
Крищенка було призначено заступником голови Національної поліції у столиці у грудні 2015 року.
Перед візитом Зеленського: Грузія звільнила двох засуджених українських яхтсменів Перед візитом Зеленського: Грузія звільнила двох засуджених українських яхтсменів
Двох чоловіків звинувачували у незаконному перетині грузинського кордону та засудили до чотирьох років позбавлення волі.
Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку
Двоє одеських суддів, які розглядали апеляційну скаргу Сергій Стерненка та Демчука в справах "про 300 гривень" та "1 патрон", вирішили піти у відставку.
Loading...
Load next