У ворога відбувся масштабний збій програми керування дронами ‒ ГУР

У ворога відбувся масштабний збій програми керування дронами ‒ ГУР

У ворога відбувся масштабний збій програми керування дронами унаслідок кібератаки фахівців Головного управління розвідки Міноборони.

Про це повідомляє ГУР.

Як зазначається, ворог скаржиться на масовий збій програми керування дронами. Цей софт росіяни встановлюють для перепрошивки безпілотників марки DJI під потреби ведення бойових дій.

Програмне забезпечення серед іншого дозволяє ворожим операторам дронів:

  • налаштовувати пульти управління та створювати нові;
  • захоплювати відео та передавати картинку на командний пункт;
  • керувати дроном з комп’ютера (не через пульт).

Через веб-сервери вказаний російський проект перепрошивки дронів забезпечує функціонування системи «свій-чужий». За попередніми даними, внаслідок кібератаки ГУР МО України сервери перестали працювати, тож усе програмне забезпечення розпізнається як «чуже» і відмовляє росіянам у доступі.

Без доступу до серверів, а отже ― до системи, керування безпілотниками з пультів, ймовірно, неможливе. Зараз противник намагається вирішити проблему, зокрема й шляхом переходу в ручний режим управління, інформують у розвідці.

Нагадаємо, СБУ затримала колаборанта, який допомагав окупантам ув'язнювати українців на ТОТ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну
На 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України.
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Loading...
Load next