Туреччина керуватиме безпілотниками через власні супутники зв'язку

Туреччина керуватиме безпілотниками через власні супутники зв'язку

Туреччина керуватиме власними безпілотниками через супутник зв'язку, аби ті виконували завдання в Європі, Азії, на Близькому Сході та в Африці.

Про це йдеться у заяві міністра транспорту та інфраструктури Абдулкадіра Уралоглу, повідомляє TRT Haber.

Ми зможемо тримати БПЛА під контролем у всьому світі за допомогою всіх супутників Türksat, особливо Türksat 5B. Вони зможуть безперервно тримати зв'язок з розширеним діапазоном і покриттям. Більше неможливо буде втрутитися в управління нашими БПЛА ззовні, - заявив Абдулкадір Уралоглу.

Міністр зазначив, що безпілотні літальні апарати, які спочатку використовувалися лише для військових і спостережних цілей, почали знаходити собі місце в інженерних додатках, наукових дослідженнях і цивільних сферах з розвитком технологій в останні роки, що також відкриває можливості для Туреччини.

Завдяки супутникам Türksat наші БПЛА зможуть безпечно літати у будь-яку точку світу… Вони дозволять нашим БПЛА працювати в Європі, Азії, на Близькому Сході та в Африці, - пояснив Уралоглу.

Міністр нагадав, що після введення в експлуатацію супутника зв'язку п'ятого покоління Türksat 5B потужність супутникової передачі даних Туреччини зросла більш ніж у 17 разів.

Нагадаємо, Президент Румунії скликає Радбез для обговорення безпекової ситуації через війну в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В рамках угоди з Туреччиною: Україна хоче побудувати завод для виробництва безпілотників Bayraktar В рамках угоди з Туреччиною: Україна хоче побудувати завод для виробництва безпілотників Bayraktar
Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив на брифінгу.
Україна планує закупити ще близько 20 безпілотників Bayraktar Україна планує закупити ще близько 20 безпілотників Bayraktar
Зокрема, Україна й Туреччина укладатиме нові угоди, наприклад, про спільне виробництво ракет-носіїв, таких як українська «Зеніт-2».
Loading...
Load next