В рамках угоди з Туреччиною: Україна хоче побудувати завод для виробництва безпілотників Bayraktar

В рамках угоди з Туреччиною: Україна хоче побудувати завод для виробництва безпілотників Bayraktar
Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив на брифінгу.

Рамкова угоди з Туреччиною у сфері військових технологій передбачає будівництво в Україні заводу з виробництва заводу для виробництва безпілотників Bayraktar. Також буде створено навчальний центр. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, пише РБК-Україна.

Одним із прикладів наповнення угоди буде будівництво заводу Bayraktar, який виготовляє безпілотники, які будуть виготовлятися саме в Україні, — сказав він.

За його словами, буде створено центр навчання, який буде готувати льотчиків щодо управління безпілотними дронами "байрактарами" різних категорій.

Міністр нагадав, що за рішенням турецької компанії наступне покоління "байрактарів" буде використовувати українські двигуни виробництва "Мотор Січ".

Своєю чергою ризики ескалації з боку РФ зберігаються із 2014 року, втім нині немає особливих підстав для паніки. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Загроза є, ризики є, вони є з 2014 року, з того моменту, як Російська Федерація стала агресором та окупантом, але загрози, як то кажуть, "imminent", тобто невідворотного вторгнення в Україну прямо вже і зараз станом на цей момент не спостерігається. Тому підстав для паніки, для втечі, пакування якихось чемоданів немає, — запевняє Резніков.

Він нагадав, що навіть західні стратегічні партнери також змінили свою риторику стосовно невідворотності вторгення РФ до України.

Ви можете це почути, у тому числі, із вислову прессекретаря Білого Дому, тому що сьогодні ми отримали дуже важливий сигнал, що нарешті слово "imminent" як невідворотний стосовно можливого вторгнення уже не застосовується в офіційній риториці, — нагадав український міністр. 

Нагадаємо, раніше Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (відео) Брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (відео)
Ситуація щодо російського вторгнення.
РФ прямо порушує територіальну цілісність та суверенітет України, — Резніков про визнання Росією "ЛДНР" РФ прямо порушує територіальну цілісність та суверенітет України, — Резніков про визнання Росією "ЛДНР"
За його словами, Росія сконцентрувала біля кордонів України 147 тисяч військових.
Loading...
Load next