Вчені дали невтішний прогноз щодо COVID-19 на серпень

Вчені дали невтішний прогноз щодо COVID-19 на серпень
За їхніми розрахунками, на кінець серпня кількість інфікованих в країні досягне рівня 110-115 тисяч.  Зупинити або сповільнити поширення коронавірусу в країні може тільки поява колективного імунітет

За їхніми розрахунками, на кінець серпня кількість інфікованих в країні досягне рівня 110-115 тисяч. 

Зупинити або сповільнити поширення коронавірусу в країні може тільки поява колективного імунітету у 60-70% населення. Кажуть вчені Київського політехнічного інституту.

Тим часом наразі ситуація залишається стабільно важкою і набуває затяжного характеру. Мобільність коронавірусної інфекції зросла до 150%, у порівнянні з початком року.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 1 серпня зазначив: "Ми розуміємо, що до появи специфічних препаратів лікування або вакцини, яка буде захищати нас від коронавірусної хвороби, на жаль, дієвим методом профілактики і реагування на поширення коронавірусної хвороби залишаються обмежувальні протиепідемічні заходи".

Вчені також відзначають, що за темпами приросту кількості інфікованих в Україні, у порівнянні з країнами Європи, досить негативна тенденція.

 В Україні з початку пандемії до серпня зафіксували 71 056 випадків зараження коронавірусом, із них 1 709 - летальні, а 39 308 осіб подолали хворобу. На цей момент, хворіють 30 039 осіб.

За весь час спостережень було зафіксовано 124 076 підозр на COVID-19.

У світі з кінця 2019 року зафіксували вже понад 17,6 мільйона хворих, із них понад 680,5 тисяч осіб померли, близько 10,4 мільйона осіб – одужали, але ще хворіють близько 6,6 мільйона людей.

Нагадаємо, що Львівщину поділили на карантинні зони. Цих зон є чотири: зелена, жовта, помаранчева та червона.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Львівські фахівці рекомендують перевірити стан організму після свят Львівські фахівці рекомендують перевірити стан організму після свят
Перевірити стан організму після свят радять фахівці львівської лабораторії. Надлишок алкоголю, важкої та жирної їжі могли спровокувати загострення хронічних захворювань або спричинити нові проблеми для організму.
Канада скасувала карантин для щеплених вакциною CoronaVac Канада скасувала карантин для щеплених вакциною CoronaVac
Щеплені китайською COVID-вакциною Sinovac (CoronaVac) зможуть подорожувати до Канади без обов’язкового карантину.
За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID
Статистика захворюваності в Україні й досі висока. Так за минулу добу захворіли на коронавірус 14 984 людини, серед них 606 дітей та 276 медпрацівників.
Loading...
Load next