МОЗ починає розвивати напрямок трансплантації в Україні

МОЗ починає розвивати напрямок трансплантації в Україні
Міністерство охорони здоров’я створило підрозділ для впровадження цього напрямку медицини.

Міністерство охорони здоров’я створило підрозділ для впровадження цього напрямку медицини. Така програма коштуватиме близько 3-4 мільярдів гривень.

На операції з трансплантації органів українцям за кордоном, за словами міністра охорони здоров’я Загрійчука, зараз витрачається 1,2 мільярда гривень. Цього достатньо для лікування лише 400 людей при реальній потребі у 10 тисяч.

Відтак, вже розширюють перелік лікарень, які зможуть виконувати такі операції. Сьогодні понад 5 тисяч українців потребують трансплантації органів.

Раніше здійснити таке втручання пацієнти могли лише за кордоном. Тепер це доступно у нас.

Зазначимо, що ціни на операції в інших країнах у 5-6 разів дорожчі, ніж в Україні.

Нагадаємо, що в Україні знизився рівень імунізації. Лише 30% дітей першого року життя отримали всі дози вакцин від поліомієліту.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
В Україні за минулу добу виявили понад 2 400 випадків COVID-19 В Україні за минулу добу виявили понад 2 400 випадків COVID-19
За добу 01 вересня 2021 року в Україні зафіксовано 2477 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 179 дітей та 36 медпрацівників.
БІЛЬ У СПИНІ: причини, лікування, профілактика БІЛЬ У СПИНІ: причини, лікування, профілактика
Неприємні симптоми можуть виникати через сидячий спосіб життя, неправильно підібрану подушку чи матрац, носіння важкої сумки, високих підборів тощо
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next