Силовики РФ проводять затримання журналістів

Силовики РФ проводять затримання журналістів
У Росії розпочалися масові затримання журналістів. Уже понад 28 представників ЗМІ, які вийшли протестувати під стінами будівля Федеральної служби безпеки РФ, заарештовано.


У Росії розпочалися масові затримання журналістів.

Уже понад 28 представників ЗМІ, які вийшли протестувати під стінами будівля Федеральної служби безпеки РФ, заарештовано.

Як відомо, журналісти протестували проти затримання колишнього колеги та радника глави «Роскосмосу» Івана Сафронова затримано і заарештовано на 2 місяці.

Нагадаємо, що Сафронова було звинувачено у державній зраді. Його підозрюють у передачі чеським спецслужбам таємної інформації «щодо військово-технічного співробітництва з країнами Африки, а також діяльності ЗС РФ на Близькому Сході у 2017 році».

Журналісту загрожує до 20 років позбавлення волі. Проте, своєї провини чоловік не визнає.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков пояснив, що публікації журналістів на захист Сафронова «базуються на емоціях», а не на результатах роботи контррозвідки.

Додамо, що адвокат Івана Сафронова не міг потрапити в будівлю Слідчого управління ФСБ у столиці Росії. 

Через декілька годин після затримання колеги Сафронова прийшли з підтримкою журналіста. За останніми даними, затримані 28 осіб. Серед затриманих журналістів них є представники «Комерсанту», «Нової газети», а також «Transparensy International».

На них складають протоколи за порушення правил порядку проведення пікетування яка передбачає до 20 тисяч рублів штрафу.

Нагадаємо, що російські силовики заарештували кримських активістів, які займаються організацією мусульманських свят. 7 липня о 4 годині ранку російські силовики прийшли з обшуками в будинки кримських татар.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Звільнили директора Жовківської лікарні, де померло 2 пацієнти
Сьогодні, 15 лютого, достроково розірвали контракт з Ігорем Шевцівим.Про це повідомив голова Жовківської ОТГ Олег Вольський на своїй сторінці у Фейсбук."Відповідно до виданого мною розпорядження – з
Loading...
Load next