Кожен 5 громадянин України працює неофіційно

Кожен 5 громадянин України працює неофіційно
Кількість працівників без трудової книжки становить 3 мільйони 400 тисяч осіб.

Кількість працівників без трудової книжки становить 3 мільйони 400 тисяч осіб. Цю статистику оприлюднив Держстат станом за період з січня до березня 2020 року.

Зазначається, що найчастіше статус працевлаштування ігнорують в селах. А це понад 1 мільйон 800 тисяч людей. Без трудової книжки працювало 20,6% всього зайнятого населення віком від 15 до 70 років.

Із загальної кількості не працевлаштованих 1 млн 35 тисяч жінок і 2 млн чоловіків.

Між іншим, середня номінальна заробітна плата штатних працівників в травні 2020 року у порівнянні з квітнем зросла на 8,9% до 10542 гривень.

Найбільшу зарплату отримують працівники сфери "Фінансова та страхова діяльність", а саме 18832 гривень. Найменш оплачувана галузь - "Тимчасове розміщення та організація харчування" 3851 гривня, хоч їх заробітні плати зросли на 10%.

Нагадаємо, що у Києві з’явилася нова дорожня розмітка "для любителів штрафів". Зробили її з метою боротьби з водіями, які паркуються в недозволених місцях.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
Унікальний матч: збірна України отримає 10 млн грн за перемогу над командою Росії Унікальний матч: збірна України отримає 10 млн грн за перемогу над командою Росії
Перемога української збірної з волейболу в 1/8 фіналу дозволить гравцям не тільки пробитися до чвертьфіналу і отримати призові, але й отримати рейтингові бали, які стануть головним фактором у відборі на ЧС-2022 року.
На дорозі Східниця - Верхнє Синьовидне добудовують міст через річку Стрий
Зазначимо, що попередній міст зруйнувала повінь 12 років тому. Будівництво розпочали торік. За цей час облаштували під’їзні шляхи та змонтували верхні регеля тримальних опор.
Loading...
Load next