Завдали збитків бюджету на 6,2 млн грн: на Закарпатті судитимуть керівництво заповідника

Завдали збитків бюджету на 6,2 млн грн: на Закарпатті судитимуть керівництво заповідника

Завершено досудове розслідування щодо директора та головного бухгалтера Карпатського біосферного заповідника, які незаконно зменшили виплати за користування землею на 6,2 млн гривень.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

У користуванні заповідника перебуває понад 66,5 тис. гектарів землі, за що має сплачуватись податок до місцевого бюджету. Для зменшення витрат посадовці вирішили рахувати податок на землю за нижчим коефіцієнтом, аніж передбачено законом для земель природоохоронного призначення. Таким чином, за понад рік дії такої схеми заповідник не доплатив до місцевого бюджету понад 6,2 млн грн, – йдеться у повідомленні.

При цьому "зекономлені" кошти посадовці використовували, зокрема, й на виплату премій собі та працівникам заповідника.

Директор та головний бухгалтер обвинувачуються в умисному використанні службового становища за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Під час досудового розслідування підозрювані повністю відшкодували завдані збитки. Також суд обрав їм запобіжний захід – особисте зобов’язання. Обвинувальний акт направлено до суду, – додали в ДБР.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Латвія планує створити «армію дронів»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next