Катували людей і незаконно їх утримували: ДБР передало до суду справу щодо двох працівників Самбірського ТЦК

Катували людей і незаконно їх утримували: ДБР передало до суду справу щодо двох працівників Самбірського ТЦК

Співробітники Державного бюро розслідувань у Львівській області завершили досудове розслідування щодо катування та незаконного позбавлення волі чотирьох чоловіків у Самбірському районному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

У вересні 2023 року до соцмереж потрапило відео побиття двох чоловіків у приміщенні ТЦК. Мешканці Харкова та Кривого Рогу потрапили до військкомату після того, як намагалися незаконно перетнути кордон із Польщею. Їх затримали прикордонники й доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

Згодом слідство з’ясувало, що у приміщенні військкомату незаконно утримували ще двох чоловіків, затриманих на кордоні. Там їх змушували «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, двох громадян — 7 днів, четвертого — 2 дні.

Військовослужбовець-водій центру бив чоловіків, погрожуючи зброєю. Робив він це під «наглядом» керівника — заступника начальника одного з відділів.

Заступника начальника Самбірського РТЦК та СП обвинувачують у неприпиненні кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим (ч. 4 ст. 426 КК України), а військовослужбовця-водія — у катуванні та незаконному позбавленні волі (ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 127 КК України).

Обох військовослужбовців уже звільнили з Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки — вони зараховані у резерв ЗСУ.

Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду. Заступнику начальника загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років, а водію — до 6 років.

Нагадаємо, Канада готова підтримати поставки боєприпасів в Україну

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Суд арештував співробітника УДО, який побив танцівника Дорофєєвої (відео) Суд арештував співробітника УДО, який побив танцівника Дорофєєвої (відео)
Підозрюваного у побитті танцюриста балету Дорофєєвої, арештували на два місяці. Також триває досудове розслідування у кримінальному провадженні.
Loading...
Load next