Понад 150 в’язнів з Рівненщини готові стати на захист України

Понад 150 в’язнів з Рівненщини готові стати на захист України

Придатними до служби в лавах Збройних Сил України визнано 164 засуджених чоловіки з Рівненщини.

Про це повідомили у Рівненській обласній прокуратурі.

На початку травня Верховна Рада ухвалила Закон про добровільну мобілізацію в'язнів. Він дає можливість засудженим поповнити лави ЗСУ через умовно-дострокове звільнення. Від моменту набрання ним чинності на Рівненщині вже зголосилися відстоювати територіальну цілісність та суверенітет України у складі Сил оборони 273 в’язнів, найбільше – з Полицької виправної колонії, – заявили у відомстві.

Уже після перевірки на відповідність вимогам за віком, станом здоров’я, фізичною підготовкою, за результатами професійно-психологічного відбору та згідно з висновками військово-лікарських комісій придатними до служби в ЗСУ визнано 164 чоловіки. Їх вже відібрали військові частини та на кожного такого в’язня нині до суду підготовлені клопотання про їх умовно-дострокове звільнення.

Станом на 28 травня вже 36  таких клопотань задоволено судами, засуджені звільнені від відбування покарання для подальшого підписання контракту із ЗСУ. Судові засідання проходять щодня в різних куточках нашої області, аби усі бажаючі в якомога стисліші терміни змогли стати до лав Сил Оборони, ‒ додали у прокуратурі.

Нагадаємо, Кабмін визначив пріоритетні для енергопостачання об’єкти: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Loading...
Load next