Уряд встановив вимоги щодо облаштування місць тимчасового проживання ВПО

Уряд встановив вимоги щодо облаштування місць тимчасового проживання ВПО

Кабмін схвалив постанову, яка затверджує Порядок функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Він вперше визначає механізм утворення й обліку таких місць, а також мінімальні вимоги для життєзабезпечення ВПО.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зокрема, передбачено розділення приміщень на місця загального користування та з облаштованими ліжко-місцями. Встановлюються вимоги до температурного режиму, мінімальної площі для одного ліжко-місця, обладнання кухнями, душовими/туалетними кімнатами, пральними машинами й іншим, ‒ заявили у міністерстві. 

Обласні, Київська міська військові адміністрації зобов’язані у шестимісячний термін привести умови місць тимчасового проживання у відповідність до затверджених стандартів. Рішенням Уряду доручено цим військовим адміністраціям провести моніторинг стану й облаштування місць тимчасового проживання. А також – затвердити перелік таких місць на території відповідної області. В подальшому такий моніторинг буде проводитися один раз на 6 місяців.

Нагадаємо, Апарат NASA зняв місце падіння російської станції «Луна-25»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Жінка з Луганщини вижила після попадання снаряду в квартиру (відео) Жінка з Луганщини вижила після попадання снаряду в квартиру (відео)
 У квартирі, куди залетів снаряд, перебували 7 осіб, з яких троє – діти. Одна жінка загинула, інша отримала важкі травми, решта не постраждали  
Як створити нові робочі місця для ВПО на території громади (інфографіка) Як створити нові робочі місця для ВПО на території громади (інфографіка)
Втрата роботи та стабільного заробітку – це не просто втрата грошей, це втрата мотивації і оптимізму.
Loading...
Load next