За добу на Львівщині загасили 16 пожеж внаслідок підпалу сухої трави

За добу на Львівщині загасили 16 пожеж внаслідок підпалу сухої трави
За минулу добу, 24 березня, у Львівській області пожежники ліквідували 16 пожеж сухої трави. Так, щоб побороти вогонь залучили 16 машин спецтехніки та 58 вогнеборців.

З настанням весни мешканці Львівської області почали спалювати суху траву на присадибних ділянках, через, що і виникають займання. Про це на сторінці у Facebook повідомило Головне управління ДСНС України у Львівській області.

" Так, тільки за минулу добу через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях було зафіксовано 16 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 0,7 га ", - зазначають в управлінні ДСНС.

Ліквідовували займання сухостою у Дрогобицькому, Львівському, Самбірському, Стрийському, Червоноградському та Яворівському районах області.

Зазначимо, що в Україні діє заборона на самовільне спалювання сухої трави, за це передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна. Тепер, за спалення сухої трави жителям Львівщини доведеться заплатити чималу суму штрафу.

  • За самовільне випалювання рослинності або її залишків у межах територій та об'єктів природного заповідного фонду підпалювачам доведеться заплатити від 6120 до 30 600 тисяч гривень.
  • За забруднення атмосферного повітря внаслідок паління сухостою - від 30 600 до 61 200 тисяч гривень.
  • За знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу навколо населених пунктів, вздовж залізниць каратиметься штрафом сумою від 91 800 до 153 тисяч гривень.
  • Розмір штрафів за порушення вимог пожежної безпеки у лісі становить від 1530 до 15 300 тис. гривень.

 

 

Читайте також
У Львові за безквитковий проїзд оштрафували депутатку міської ради У Львові за безквитковий проїзд оштрафували депутатку міської ради
Контролери "Львівелектротранс" оштрафували за безквитковий проїзд депутатку Львівської міської ради Ольгу Посипанко. Під час розмови із ними вона намагалась скористатись своїми зв'язками у міській раді, щоб уникнути штрафу.
На Львівщині чоловіка оштрафували за видрукуваний на принтері підроблений ПЛР-тест На Львівщині чоловіка оштрафували за видрукуваний на принтері підроблений ПЛР-тест
Аби не сидіти на самоізоляції після повернення з Польщі, мешканець Краківця вирішив надрукувати на принтері фальшивий негативний ПЛР-тест.
Loading...
Load next