У Південній Кореї робот-держслужбовець вчинив "самогубство"

У Південній Кореї робот-держслужбовець вчинив "самогубство"

У Південній Кореї робот-адміністратор перестав працювати після того, як кинувся вниз зі сходів. 

Про це повідомляє CNA.

Місцеві ЗМІ жартома описують інцидент як перший в країні випадок самогубства робота.

Міська рада південнокорейського міста Гумі зазначила, що робот не реагує ні на що після того, як впав з 2-метрових сходів.

Свідки бачили, як робот-службовець «кружляв на одному місці, ніби там щось було» перед тим, як стався нещасний випадок, але точна причина падіння все ще з’ясовується, повідомив чиновник міської ради.

Уламки були зібрані і будуть проаналізовані компанією, – сказав чиновник.

Він був офіційно частиною мерії, одним з нас, – сказав інший чиновник. «Він старанно працював».

Робот, призначений у серпні 2023 року, був одним з перших роботів-чиновників у місті. Він виконував різноманітні завдання, допомагаючи у доставленні документів, просуванні міста та інформуванні місцевих жителів.

Створений Bear Robotics, каліфорнійським стартапом роботів-офіціантів, робот працював з 9 ранку до 6 вечора та мав власну картку державного службовця.

На відміну від інших роботів, які зазвичай можуть використовувати лише один поверх, робот міської ради Гумі міг викликати ліфт і пересуватися поверхами самостійно.

Південна Корея є одним з лідерів у використанні роботів, маючи найвищу щільність промислових роботів у світі. Проте, незважаючи на цей інцидент, міська рада Гумі поки що не планує приймати на роботу нового робота-чиновника.

Нагадаємо, Вбивство посадовця запорізької мерії: затримали можливого співучасника злочину

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ілон Маск призначив дату презентації першого людиноподібного робота Tesla Optimus Ілон Маск призначив дату презентації першого людиноподібного робота Tesla Optimus
Optimus покликаний замінити більшу частину рутинної людської роботи.
Loading...
Load next