Польща готова виробляти електроенергію для України на своїх вугільних ТЕС - Туск

Польща готова виробляти електроенергію для України на своїх вугільних ТЕС - Туск

Польща працює над тим, щоб мати можливість спалювати польське вугілля, не сплачуючи за викиди, а вироблену електроенергію за європейські гроші передавати Україні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Питання про енергетику має вирішальне значення. Ми зараз працюємо над цим у Польщі, і наші фахівці обговорюють те, як ми можемо безпосередньо допомогти електропостачанню України перед настанням зими, - сказав Туск.

Він наголосив, що всі енергетичні об'єкти в Україні перебувають під загрозою атак з боку Росії "з очевидних причин".

На цей час ми працюємо над тим, щоб мати можливість спалювати польське вугілля, якого в нас зараз багато, щоб не платити за його спалювання, тобто за викиди, а електроенергію, вироблену польськими електростанціями з польського вугілля за європейські гроші, через наявний енергоміст спрямовувати до України, - заявив прем'єр Польщі.

За його словами, "загалом проблему з електроенергією це звісно, не вирішить, але може хоча б частково допомогти Україні пережити цю важку зиму".

І ми заохочуватимемо всіх наших партнерів до пошуку креативних ідей, - додав Туск.

Нагадаємо, Удар по "Охматдиту": російська ракета "вразила саме ту ціль, на яку вона була запрограмована" - правоохоронці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next