Країни НАТО нададуть понад $7 мільйонів для підтримки жінок у ЗСУ

Країни НАТО нададуть понад $7 мільйонів для підтримки жінок у ЗСУ

Країни НАТО нададуть понад 7 мільйонів доларів для підтримки жінок у Збройних силах України.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

На прийомі після круглого столу НАТО «Жінки, мир, безпека» у рамках саміту Альянсу державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про допомогу НАТО для українських жінок-військовослужбовиць.

Допомога, зокрема включатиме понад 10 тисяч одиниць уніформи, взуття та іншого необхідного спорядження.

Надто часто українські військовослужбовиці не мають необхідного спорядження для задоволення своїх унікальних потреб в повному обсязі. Сьогодні ми робимо крок, щоб виправити це, оголосивши, що країни-члени НАТО виділять понад 7 мільйонів доларів США на закупівлю обладнання для жінок у Збройних силах України. Ми аплодуємо кожному союзнику, який виступив, щоб допомогти в цій ініціативі, - заявив Блінкен.

Перемовини з НАТО щодо можливості додаткового фінансування виробництва жіночої військової форми та бронежилетів для ЗСУ велися з 2023 року й досягли значного прогресу у березні 2024 року, коли відбулася зустріч заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової зі спеціальною представницею генерального секретаря НАТО у справах жінок, миру і безпеки Ірен Фелін та головою представництва НАТО в Україні Карен МакТір.

Тоді сторони домовилися про обмін досвідом, консультації та взаємодопомогу у впровадженні принципів гендерної рівності у Силах безпеки та оборони України, а також про значну фінансову допомогу, яка сприятиме забезпеченню жінок-військовослужбовців необхідною амуніцією та обладнанням.

Нагадаємо, Швейцарія подала заявку на приєднання до європейської ініціативи ППО "Небесний щит"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next