США розмістять у Німеччині далекобійні ракети Tomahawk

США розмістять у Німеччині далекобійні ракети Tomahawk

Сполучені Штати Америки у 2026 році почнуть розгортати в Німеччині далекобійне озброєння, яке включатиме ракети Tomahawk і гіперзвукову зброю.

Про це йдеться у спільні заяві США й Німеччини, яку оприлюднив Білий дім.

У 2026 році США почнуть поступове розгортання засобів ведення вогню великої дальності для своєї багатопрофільної оперативної групи в Німеччині в рамках планування тривалого розміщення таких засобів у майбутньому.

Після повного розгортання вони включатимуть SM-6, Tomahawk і гіперзвукову зброю значно більшого радіуса дії, ніж нинішня наземна зброя в Європі. Використання цих передових можливостей продемонструє відданість Сполучених Штатів НАТО та їхній внесок в інтегровану європейську політику стримування, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, Українські компанії беруть участь у розробці новітнього турецького винищувача

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото) У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото)
Німеччина серед країн заходу чи не найбільше виступає проти підтримки України зброєю.
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next