В ООН розробили платформу для українських біженців та переселенців

В ООН розробили платформу для українських біженців та переселенців

Управління верховного комісара ООН у справах біженців розробило платформу для українських мігрантів та внутрішньо переміщених осіб «Україна – це Дім», яка надаватиме інформацію про перебування українців за кордоном, повернення в Україну, житло, роботу та інші види допомоги.

Про це йшлося під час зустрічі першої віцепрем’єр-міністерки – міністерки економіки Юлії Свириденко з представницею УВКБ ООН в Україні Кароліною Біллінг.

Зазначається, що за сприяння Мінекономіки платформа буде наповнюватися інформацією про актуальні можливості щодо працевлаштування, навчання, підприємництва.

 Створення умов для повернення українців додому – одне з пріоритетних завдань, над яким нині працює держава. Мета уряду – створити умови для працевлаштування і створення власних бізнесів українцями, можливості придбати власне житло на доступних умовах, впровадження інструментів для навчання та перекваліфікації, - зазначила Свириденко.

За її словами, на платформі українці у різних країнах зможуть отримати актуальну інформацію щодо економічних можливостей в Україні.

Інформаційна платформа «Україна – це Дім» надаватиме вичерпну інформацію про право на подальше перебування в приймаючих країнах, питання, які безпосередньо стосуються тих, хто повертається в Україну, включно з посиланнями на програми підтримки, інструменти, доступні від партнерів і приватного сектору в таких сферах, які стосуються придбання житла, працевлаштування й інших видів допомоги. Крім того, платформа підтримує внутрішньо переміщених осіб в Україні, надаючи довідкову інформацію про пільги та доступні послуги.

Посилання на платформу – https://ukraineishome.org/uk/.

Нагадаємо, Зеленський нагородив орденами лідерів Демократичної та Республіканської партій у Сенаті

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН
11 березня - 16-й день повномасштабної війни з Росією. Російські окупанти наступають з півночі, сходу та півдня, обстрілюючи з артилерії та з повітря мирні міста.
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Loading...
Load next