Канада виділить $300 мільйонів на навчання українських пілотів

Канада виділить $300 мільйонів на навчання українських пілотів

Канада виділить 389 мільйонів канадських доларів (близько $300 мільйонів) на підготовку українських військових пілотів та технічне обслуговування літаків F-16.

Про це оголосили в офісі премʼєр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Наша підтримка передбачає виділення до 389 млн дол. для покращення навчання пілотів F-16 у рамках коаліції Повітряних сил Контактної групи з питань оборони України, - заявили у Трюдо.

Зазначається, що ці кошти підтримають навчання пілотів ЗСУ, а також забезпечать важливе обладнання для безпечного використання Україною F-16.

Окрім цього, у відомстві розкрили деталі оголошеного учора нового пакету військової допомоги Україні на 500 млн канадських дол. (близько 380 млн дол США).

Це включає майже 444 мільйони доларів для Міністерства оборони Канади на покриття витрат на військову техніку, допомогу та навчання Збройних сил України, а також понад 56 мільйонів доларів для Цільового фонду Комплексного пакету допомоги НАТО для України для допомоги у відбудові українського сектору безпеки й оборони та сприяння переходу України до повної оперативної сумісності з НАТО, - йдеться у документі.

Зауважується, що з урахуванням нових коштів, цьогоріч Канада уже оголосила про виділення Україні близько 1 млрд дол. військової допомоги.

Нагадаємо, Відсьогодні в Україні заборонений продаж сигарет та електронних сигарет із ароматизаторами

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next