Фіцо вважає, що членство України в НАТО є "гарантією Третьої світової"

Фіцо вважає, що членство України в НАТО є "гарантією Третьої світової"

Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що вступ України до Північноатлантичного альянсу нібито гарантує початок Третьої світової війни.

Про це він повідомив у відеозверненні, передає Politico.

Фіцо вважає, що членство України в Північноатлантичному альянсі стане причиною "глобального конфлікту".

Я розумію бажання України, це суверенна країна, але членство України в НАТО – це лише гарантія Третьої світової війни, – сказав він.

Politico зауважує, що таку думку очільник словацького уряду озвучив через кілька годин після того, як його держава на Вашингтонському саміті НАТО підтримала позицію, що Україна перебуває на "незворотному шляху" до вступу в Альянс.

Водночас Фіцо зауважив, що доручив представникам Словаччини наголосити на саміті: Україна може вступити до НАТО лише тоді, коли вона виконає всі критерії для членства, і після того, як всі країни – члени блоку підпишуть відповідне рішення.

Нагадаємо, Литва надала Україні нову партію військової допомоги

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next