Литва обмежує участь міністрів на зустрічах ЄС в Угорщині

Литва обмежує участь міністрів на зустрічах ЄС в Угорщині

У відповідь на візит прем'єра Угорщини Віктора Орбана до Росії Литва зменшить своє політичне представництво на зустрічах у цій центральноєвропейській країні, а президент Гітанас Науседа прийме рішення про можливий візит до Будапешта разом з лідерами інших країн ЄС.

Про це повідомляє LRT.

Наразі ми просто вирішили обмежити нашу участь на політичному рівні в Угорщині, - сказав голова комітету Сейму із закордонних справ Жигімантас Павіліоніс.

За його словами, ця позиція була узгоджена як з урядом, так і з головуванням в ЄС.

Зазначається, що у вівторок в Будапешті відбулася неформальна рада міністрів, відповідальних за конкурентоспроможність, але як Литва, так і більшість інших країн ЄС були представлені молодшими посадовими особами. На зустрічі був присутній лише посол Литви Міндаугас Рукштелє, а не один із міністрів або заступників міністрів, як це зазвичай буває.

Ми приєднуємося до унісону тих, хто незадоволений цією позицією, - сказав Павіліоніс.

Джерела повідомили інформаційному агентству BNS, що Литва вирішила не брати участь у неформальних радах, організованих в Будапешті на рівні міністрів, але зможе направити туди заступників міністрів. Латвія та Естонія зроблять те ж саме. Основні члени ЄС, включаючи Францію та Німеччину, також зменшують своє представництво на зустрічах в Угорщині.

Міністри продовжуватимуть відвідувати офіційні засідання Ради ЄС у Брюсселі, незалежно від головування. Угорщина також має прийняти засідання Європейської ради (ЄС) протягом шести місяців, але поки невідомо, чи буде президент Литви Гітанас Науседа бойкотувати цей захід.

Нагадаємо, В «Охматдиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next