Ворог постійно здійснює ротації на кордоні з Сумщиною та Чернігівщиною - ОК «Північ»

Ворог постійно здійснює ротації на кордоні з Сумщиною та Чернігівщиною - ОК «Північ»

Оперативна обстановка на кордоні з РФ в межах Сумської та Чернігівської областей залишається напруженою, однак контрольованою Силами оборони.

Про це повідомив речник ОК «Північ» Вадим Мисник в ефірі телемарафону.

Оперативна обстановка на кордоні з РФ залишається напруженою, але цілком контрольована нашими Силами оборони. Щодо інтенсивності, ворог продовжує дотримуватись своєї тактики, обстрілюючи наші населені пункти, але вона тримається вже кілька тижнів приблизно на однаковому рівні. Ворог здебільшого застосовує артилерію різного калібру, FPV-дрони, ударні БПЛА, іноді вони здійснюють обстріли керованим і некерованими ракетами з літаків та гелікоптерів, - зазначив Мисник.

За його словами, активність застосування ворогом ДРГ в Сумській та Чернігівській областях зберігається, хоча й дещо коливається. Водночас Сили оборони своєчасно виявляють такі групи і не дозволяють їм проникати вглиб території України.

Мисник також зауважив, що наразі технічні можливості українських захисників посилюються, і навіть спроби ворога ущільнювати свої мінно-вибухові загородження, укріплювати свої фортифікації зазнають ударів з боку українських захисників.

Відповідаючи на питання щодо чисельності ворога на російсько-українському кордоні, речник повідомив: «Ворог постійно здійснює ротаційні заходи, одні підрозділи прибувають, інші відбувають, різна ступінь готовності тих підрозділів. Наша розвідка доповідає нам їхній кількісний і бойовий склад».

Водночас речник не назвав кількісний склад ворога і відзначив, що Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій. Інформуючи про підготовку оборонних рубежів українськими захисниками, речник відзначив, що процес розбудови захисних споруд є безупинним.

Ми будуємо систему нашої оборони таким чином, щоб не дати ворогу здійснювати масштабні диверсійні наступальні дії, своєчасно відбивати їх і знищувати ворога, - наголосив речник.

Нагадаємо, СБУ затримала диверсантів фсб, які підпалювали релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next